Nee
Ja
            

Kan Abra de crypto wereld veranderen?

Stel je hebt crypto fondsen, maar kan deze niet investeren waar jij dat wil. Dit probleem gaat Abra tackelen. De cryptocurrency wallet en investeringsapplicatie is van mening dat iedereen altijd moet kunnen investeren.

Stel je hebt crypto fondsen, maar kan deze niet investeren waar jij dat wil. Dit probleem gaat Abra tackelen. De cryptocurrency wallet en investeringsapplicatie is van mening dat iedereen altijd moet kunnen investeren.

Samenwerking met Plaid

Abra gaat samenwerken met duizenden banken in de Verenigde Staten. Dit nieuws kwam afgelopen donderdag naar buiten. Om dit te verwezenlijken, is een partnerschap aangegaan met fintech service Plaid. Plaid maakt gebruik van API’s en kan zo verbinding maken met de bankrekeningen van gebruikers.

Schakelen tussen crypto en fiat valuta

Tot nu toe konden gebruikers van Abra alleen nog maar hun wallet via een banktransfer financieren. Zowel in de VS als in de EU. Door een nieuwe functie kan de app verbinding maken met verschillende banken om zo aankopen te financieren. “De toevoeging van de nieuwe verbeteringen in onze app, geeft gebruikers meer manieren te schakelen tussen crypto en fiat valuta”, aldus Abra CEO Bill Barhydt.

De toevoeging van de nieuwe verbeteringen in onze app, geeft gebruikers meer manieren te schakelen tussen crypto en fiat valuta.

- Bill Barhydt, CEO Abra

Altijd en overal investeren

“Consumenten moeten hun geld altijd en overal kunnen investeren, ongeacht waar ze zich vestigen”, vindt Paul Williamson. Het hoofd verkoop van Plaid verklaart dat door de integratie Abra gebruikers bij kleinere bankinstellingen nu meer investeringsmogelijkheden hebben. Bovendien is de ondersteuning uitgebreid naar 30 cryptocurrencies. Eerder was er alleen ondersteuning voor Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) en Ether (ETH). De applicatie biedt investeringen aan in 50 fiat valuta.    

Door de extra opnamemogelijkheden krijgen gebruikers meer opties voor het opslaan van hun fondsen, inclusief hardware wallets. Abra verwacht in de nabije toekomst ook crypto-deposito ondersteuning te kunnen bieden. Dit verklaart Willie Wang, Product Vicepresident.

Consumenten moeten hun geld altijd en overal kunnen investeren, ongeacht waar ze zich vestigen.

- Paul Williamson, hoofd verkoop Plaid

Bitcoin blockchain en smart contracts

In februari gaf Abra al aan dat de app gebruik zou gaan maken van de Bitcoin blockchain en smart contracts. Dit alles om fractionele investeringen in aandelen en op de beurs verhandelde fondsen te ondersteunen.

Bronnen

  • Coindesk
  • Afbeelding: Coinatlast