Nee
Ja
            

Centrale bank van Laos waarschuwt voor cryptocurrency

De centrale bank van Laos heeft het publiek gewaarschuwd tegen het gebruik, aankoop en verkoop van digitale valuta.

De centrale bank van Laos heeft het publiek gewaarschuwd tegen het gebruik, aankoop en verkoop van digitale valuta.

Crypto illegaal

De PDR van de Bank of the Lao heeft een waarschuwing afgegeven aan financiële marktdeelnemers en het publiek tegen cryptocurrency transacties aangezien deze als illegaal worden beschouwd in het land. De bank verbood financiële instellingen eerder om operaties uit te voeren met cryptocurrencies en ook om in dergelijke activa te beleggen.

De bank is naar verluidt bezorgd over de anonimiteit van de afzender en ontvangen in een crypto transactie. Zij maken zich daar zorgen over dat het risico van het gebruik van digitale middelen het witwassen van geld toeneemt. Verschillende bronnen vertellen dat de autoriteiten geen relevant beveiligingssysteem hebben om eigenaars van crypto te beschermen.

Omarmen van crypto

Hoewel sommige landen zoals Canada, Malta en Zwitserland de nieuwe activa in verschillende mate hebben omarmd, uiten ambtenaren over de hele wereld nog steeds scepsis ten opzichte van crypto, terwijl sommige hardliners om een openlijk verbod vragen.

In de Verenigde Staten, waar de wettelijke status van crypto van staat tot staat kan verschillen, pleitte California congreslid Brad Sherman onlangs voor een volledig verbod op cryptocurrencies Sherman beweerde dat crypto een bedreiging vormt voor de kracht van de Amerikaanse dollar om de economische ontwikkelingen in de wereld te beïnvloeden.

Meer wantrouwen in crypto

In april werd al gemeld dat de Indiaanse regering een volledig verbod op cyrptocurrencies had. De wet moet voorkomen dat geld witgewassen kan worden. Het ministerie van Corporate Affairs verklaarde naar verluidt dat cryptocurrencies worden gebruikt in frauduleuze regelingen om ‘goedgelovige beleggers’ te bedriegen.

Diezelfde maand brak het nieuws door dat Pakistan, dat afgelopen april crypto handel verbood, nieuwe cryptocurrency regels implementeert in een poging om zijn staat van dienst in het bestrijden van financiële criminaliteit te verbeteren. De verhuizing was naar verluidt deels een reactie op het eisen van het internationale toezichtsorgaan de Finance Action Task Force, die herhaaldelijk zijn bezorgdheid uitte over de rol van crypto bij de financiering van terrorisme.  

Moet crypto wereldwijd legaal worden?

Bronnen

  • Cointelegraph