Nee
Ja
            

Line opent BitMax exchange in Japan

Afgelopen dinsdag werd in Japan BitMax geopend door de blockchainafdeling van berichtengigant Line. De crypto exchange biedt vijf cryptocurrencies aan.

Afgelopen dinsdag werd in Japan BitMax geopend door de blockchainafdeling van berichtengigant Line. De crypto exchange biedt vijf cryptocurrencies aan.

Opening BitMax

Slechts een paar weken nadat de LVC Corporation, de blockchainafdeling van Line, een licentie kreeg van de Financial Services Agency (FSA) om digitale valuta het land in te krijgen, is BitMax al geopend. Volgens de officiële aankondiging zal de exchange voor 81 miljoen Japanse gebruikers toegankelijk zijn. De gebruikers kunnen via het ‘wallet-tabje’ in de Line mobiele app gemakkelijk toegang krijgen.

Vijf cryptocurrencies

BitMax biedt vijf cryptocurrencies aan: Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC). De exchange vraagt geen transactiekosten, maar wil de winst uit spreads halen. Ofwel: het verschil tussen koop- en verkoopprijs van de digitale assets.
Japanners in de leeftijd van 20 tot 74 jaar mogen een account openen op het platform. Het inschrijfproces voor Line Pay gebruikers zal makkelijker zijn, omdat zij niet het KYC (Know Your Customer) veiligheidsproces niet hoeven te doorlopen. 

Niet de enige

BitMax is niet de enige exchange die gelanceerd is. In juni 2018 opende Line BitBox vanuit Singapore. De crypto diensten van BitBox bereiken bijna alle landen behalve Japan en de Verenigde Staten vanwege licentieproblemen.
Internetgigant Rakuten lanceerde vorige maand eveneens een crypto exchange in Japan. Hun handelsplatform, alleen beschikbaar voor gebruikers van de mobiele applicatie, heeft nog maar drie cryptocurrencies op de lijst staan. 

De Japanse LVC Corporation heeft momenteel 20 crypto exchanges onder zijn hoede. 

Bronnen

  • Finance Magnates
  • Afbeelding: Coin98