Nee
Ja
            

Blockchain kan grote perspectieven bieden voor de luchtvaartindustrie

De president van de vereniging van luchtvaart van de Verenigde Naties heeft gezegd dat blockchain technologie wereldwijk een enorme voordelen zou kunnen bieden voor luchtvaartsystemen.

De president van de vereniging van luchtvaart van de Verenigde Naties heeft gezegd dat blockchain technologie wereldwijk een enorme voordelen zou kunnen bieden voor luchtvaartsystemen.

ICAO

De president, Dr. Olumuyiwa Benard Aliu, maakte deze opmerkingen tijdens de internationale burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) Blockchain top en expositie. De president vertelde dat naar verwachting het luchtverkeer zo’n drie keer wordt verdubbeld de aankomende 15 jaar. Blockchain technologie heeft een groot potentieel om de druk op de huidige luchthavens te verminderen terwijl de kwaliteit te handhaven met de toenemende vraag.

Toename luchtvaart

Naarmate het luchtverkeer toeneemt, zullen activiteiten op het gebied van grond, passagiers, ticketing en vrachtbehandeling worden geïntensiveerd. Dit samen met de bijbehorende tracking, administratieve en certificeringsvereisten. Daarnaast merkte de president op dat blockchain implementatie kan worden overwogen over vrijwel alle luchtvaartterreinen waar moeilijke ‘records’ moeten worden gecreëerd en bijgewerkt zoals, personeelslicenties, vliegtuigonderhoud, operationele goedkeuringen en vrachtmanifesten.

Reizigers zijn zeer belangrijk

De ICAO president vertelde ook dat de identiteit van reizigers als een belangrijk gebied waar blockchain voordelen kan bieden voor de luchtvaartindustrie en overheden over de hele wereld. Gezien zijn toekomstige transformatie impact, vertelde Dr. Aliu dat integratie van de technologie waarschijnlijk fundamentele uitdagingen voor de industrie zal vormen.

Het hoofd van de vereniging benadrukte dat de noodzaak om cyberrisico’s te beperken groot is. Ze moeten ervoor zorgen dat belanghebbenden en staten een robuuste en wereldwijde cyber beveiligingsstrategie coördineren waar blockchain kan worden gebruikt voor het beheer van kritieke veiligheid en beveiligingsprocessen voor de burgerluchtvaart.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Luchtvaartnieuws