Nee
Ja
            

Massachusetts richt fintech adviesgroep op

Waar William Gavin eerst nog sceptisch was over Bitcoin en blockchain, besluit de secretaris van Massachussets nu een fintech adviesgroep op te richten. Dit meldt American Banker op 7 maart.

Waar William Gavin eerst nog sceptisch was over Bitcoin en blockchain, besluit de secretaris van Massachussets nu een fintech adviesgroep op te richten. Dit meldt American Banker op 7 maart.

Van innovatiehubs tot startups en financiële instellingen

De werkgroep, die zich focust zich op ontwikkelingen in de fintech industrie en digitale valuta, bestaat uit vertegenwoordigers van Eastern Bank Boston, blockchainbedrijf Arwen, academici, juridische experts en andere blockchainbedrijven. Gavin: “Van innovatiehubs tot startups en financiële instellingen”.  

Doel van de werkgroep

Het doel van de groep is niet alleen hardhandig optreden tegen bedrijven die regels overtreden, maar ook duidelijkheid verschaffen aan bedrijven die actief zijn in de fintech industrie. Sharin Goldberg, CEO van Arwen, verklaarde aan American Banker: “Persoonlijk zou ik niet meedoen als het alleen om handhavingsacties zou gaan. Handhavingsacties zijn prima, maar we moeten eerst weten wat de regels zijn”.

Persoonlijk zou ik niet meedoen als het alleen om handhavingsacties zou gaan. Handhavingsacties zijn prima, maar we moeten eerst weten wat de regels zijn

- Sharin Goldberg, CEO Arwen

Bedrijven zoeken houvast

Het komt voor dat bedrijven zichzelf aanzienlijk op kosten jagen, omdat ze willen voorkomen dat ze de wet overtreden. “Veel fintech bedrijven huren een team van advocaten en consultants om ervoor te zorgen dat ze niet per ongeluk wetten overtreden”, aldus Ethan Silver, voorzitter van advocatenkantoor Lowenstein Sandler.

Veel fintech bedrijven huren een team van advocaten en consultants om ervoor te zorgen dat ze niet per ongeluk wetten overtreden

- Ethan Silver, voorzitter advocatenkantoor Lowenstein Sandler

Bitcoin als waardeloos product

De secretaris zag in december 2017 nog weinig potentie in Bitcoin en blockchain. Hij noemde Bitcoin een ‘bubbel die uiteindelijk een waardeloos product zal worden’. De cryptomunt zou een bakermat zijn voor scams en fraude. Blockchain zag Gavin als een technologie ‘onderhevig aan veranderingen, fouten en criminele activiteiten’. In maart 2018 gaf de secretaris opdracht voor de schorsing van vijf ICO’s. De bedrijven zouden ongeregistreerde effecten verkopen.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: Tempabay