Nee
Ja
            

McAfee bekritiseert gecentraliseerde exchanges

John McAfee, bekend om zijn kritische uitingen en sterke mening, uit zijn frustratie over gecentraliseerde exchanges in een video op Twitter.

John McAfee, bekend om zijn kritische uitingen en sterke mening, uit zijn frustratie over gecentraliseerde exchanges in een video op Twitter.

McAfee:

“Gecentraliseerde exchanges, de goden van de crypto! Ze slaan je gegevens op, of ze dat nu mogen of niet. Ze nemen je geld, houden je geld vast en gebruiken het wanneer ze dat willen. Net zo lang tot je het niet meer gaat gebruiken. Ze bepalen de markten waar jij wil kopen of verkopen. En wanneer je je geld terug wil, gebeurt dat vaak niet altijd meteen. Het kost een paar dagen. Ze zijn de goden van de crypto en ze beheersen de hele markt met jouw geld”. 

De ‘crypto advocaat’ voegt hieraan toe dat gedistribueerde exchanges, die al reeds op de markt zijn, precies zijn wat de crypto-industrie nodig heeft. Deze exchanges houden geen geld of informatie vast en bieden een hoge mate van privacy. Gebruikers hebben hier volledige controle volgens McAfee. Decentrale exchanges worden veelal beschouwd als de toekomst van de cryptohandel.

Gecentraliseerde exchanges zijn de goden van de crypto en ze beheersen de hele markt met jouw geld.

- John McAfee

Gecentraliseerde exchanges

Gecentraliseerde crypto exchanges worden vaak in negatief daglicht geplaatst. Ze dominant op de markt. Exchanges zoals Binance, Huobi, Coinbase, etc. hebben het grootste deel van de cryptohandel in handen. De markt is hierdoor kwetsbaar. Een voorbeeld. Niet lang geleden schrapte Binance Bitcoin SV van het platform. Degenen die de token vasthielden waren hier niet bepaald blij mee: de token daalde enorm in waarde. Andere belangrijke exchanges deden vervolgens precies hetzelfde, wat de waarde nog meer deed dalen.

Bronnen

  • Cryptonewsz
  • Afbeelding: ZeroHedge