Nee
Ja
            

Meet the project! Morpheus Labs

Nederland heeft een grote bijdrage in verschillende Blockchains over heel de wereld. Iedereen draagt een steentje bij op zijn eigen manier. Vandaag in onze eerste 'Meet the project!' maken we kennis met Morpheus Labs. 

Nederland heeft een grote bijdrage in verschillende Blockchains over heel de wereld. Iedereen draagt een steentje bij op zijn eigen manier. Vandaag in onze eerste 'Meet the project!' maken we kennis met Morpheus Labs. 

Tommo Coumans uit Nijmegen en Robbie Vander Ghinste uit Brussel (onze zuiderburen) zijn ambassadeur van het project uit Singapore. Robbie vertelt graag meer over wat ze proberen te realiseren met het project.

Introductie over Morpheus Labs

Morpheus Labs is een project uit Singapore dat geselecteerd is geweest door SGinnovate (een venture capital van Singapore Infocomm Development Authority gespecialiseerd in pre-seed, seed, startup en early stage projecten) die hun helpen om hun visie naar buiten te brengen: Het eerste Blockchain Platform as a Service (BPaaS) te creëren.

De visie is ontstaan om de blockchain technologie toegangkelijker te maken voor iedereen. Het team zag dat blockchain een enorm groot potentieel heeft, maar merkte ook op dat de bedrijven niet goed weten hoe hieraan te beginnen. Waarom maar kiezen voor 1 blockchain? Welke blockchain te gebruiken? Waarom? Wat is het kostenplaatje, en hoe lang gaat het duren? ...

Een platform om op te bouwen

Er vanuitgaande dat de kracht van blockchain fundamenteel een grote impact kan hebben op de manier hoe we met elkaar interacteren, of zaken doen; Dit is waar Morpheus Labs hun platform het mogelijk maakt voor corporates, banken, overheden, en entrepreneurs de nodige infrastructuur en tools aan te bieden om snel het designen van, testen en implementeren van distributed ledgers door gebruik te maken van de verschillende blockchains die het platform aanbied. Door het platform te gebruiken kan de gebruiker ook nog eens 60-70% bezuinigen in kost en tijd, wat voor elk bedrijf zeer interessant is.

Het platform bied de gebruiker een veilige omgeving waar deze kunnen experimenteren met verschillende technologiën zonder eerst te investeren in zware infrastructuren, of het aannemen van een leger aan developers. Gezien het platform 7 verschillende programeringstalen aanbied, is de kans zeer groot dat een bedrijf developers heeft die één van deze talen ook kan "spreken".

De gebruiker heeft ook de mogelijkheid om een blockchain te kiezen die past binnen hun organisatie en kan apps kiezen uit de app library die de gebruiker kan implementeren, of volledig gaan personaliseren naar hun behoeftes door bijvoorbeeld andere features van andere blockchains te combineren en een eigen Dapp te creëren die volledig gepersonaliseerd zijn op hun behoeftes.

Tokenomics

Om het platform effectief gaan te gebruiken heb je MITx nodig, dit is de fuel van het hele platform en laat het ecosysteem draaien. Het doel van de token is loyaliteit te genereren en zakelijke groei op lange termijn te realiseren, maar het wordt ook gezien als een sleutel om onderwijs en massale acceptatie te verbeteren door de token als een vorm van een tegoedbon te gebruiken; Aan een universiteit bijvoorbeeld. Elke gebruiker kan ervoor kiezen om een bepaald aantal MITx vast te zetten, wat ervoor zorgt dat deze gebruiker een korting krijgt bij het gebruiken van het platform. Hoe langer en hoe meer tokens er vastgezet worden, hoe groter de korting.

In het kort

Morpheus labs is het go-to platform voor blockchain adoptie. Momenteel hebben ze NULS, NEM, Quarkchain, CPChain, Tomochain, Neurochain, Vechain, Hyperledger (en meer op komst) op hun platform waarmee de gebruiker aan de slag kan, ook doormede de app library waar er kant en klare apps met hun eigen use case klaar staan om gebruikt te worden of gepersonaliseerd te worden.

We kunnen ervan uitgaan dat het Morpheus Labs-platform de manier van werken in vele sectoren potentieel kan veranderen, dankzij kostenefficiëntie, geautomatiseerde gegevensinvoer of zelfs vanuit een veiligheidsoogpunt. Het is dus moeilijk om te betwisten dat de blockchain-technologie zeker revolutionair zal zijn.

 Bekijk ook zeker eens hun website, je kan je ook inschrijven voor een free-trial van hun platform.

Bronnen

  • Morpheus labs
  • Afbeelding: Morpheus labs