Nee
Ja
            

De Nederlansche Bank vindt blockchain positief

De Nederlansche Bank zal blijven experimenteren met blockchain maar de bevindingen zijn niet allemaal positief.

De Nederlansche Bank zal blijven experimenteren met blockchain maar de bevindingen zijn niet allemaal positief.

Toekomst voor blockchain

Petra Hielkema, directeur betalingsverkeer en marktinfrastructuren bij DNB, beweerde dat het omarmen van nieuwe technologieën zoals blockchain en AI een sleutelrol zal spelen in de DNB Payments Strategy 2018-2021.

Hielkema drong erop aan dat centrale banken zich zouden blijven ontwikkelen en investeren in nieuwe technologieën om erachter te komen hoe ze veilig kunnen worden gebruikt. Hoewel de uitvoerende macht van de DNB vertrouwen heeft in het grote potentieel van distributed ledger technology toepassingen bij grensoverschrijdende betalingen, heeft de directie van DNB nog steeds verklaard dat innovatie noodzakelijk is.

Niet alles is positief

Hielkema schetste verder een aantal problemen die DLT blootlegde op basis van de blockchain gerelateerde ervaring van de bank in de afgelopen drie jaar. Als zodanig had de Nederlandse centrale bank te maken met DLT imitaties zoals capaciteitstekorten, inefficiënte veroorzaakt door een hoog energieverbruik en een gebrek aan volledige zekerheid dat een betaling is voltooid.

Tot nu toe heeft de bank naar verluidt vier prototypen ontwikkeld en beoordeeld op basis van DLT. Vorig jaar, verklaarde Hielkema dat crytptocurrencies niet echt geld is. De bank heeft echter geen plannen om ze te verbieden.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Accountant.nl