Nee
Ja
            

Nike gebruikt crypto om concurrentie voor te blijven

De grootste sportschoenen fabrikant heeft de eerste stap gemaakt om als eerste aan de slag te gaan met cryptrocurrency. Op deze manier wil Nike zeker zijn dat ze voor blijven op de competitie.

De grootste sportschoenen fabrikant heeft de eerste stap gemaakt om als eerste aan de slag te gaan met cryptrocurrency. Op deze manier wil Nike zeker zijn dat ze voor blijven op de competitie.

Patent aanvraag

Nike heeft afgelopen week een trademark aangevraagd op de naam ‘CyptoKicks’.  Dit laat weer blijken hoe innovatief Nike is als het gaat om vernieuwing. Nike is van plan om een nieuw platform aan te maken dat op cryptocurrency moet gaan draaien.

Klantgericht

Alhoewel Nike een bedrijf is met als hoofddoel omzet, geeft Nike heel veel aandacht aan de interesses van de klanten. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in de optie die Nike aanbied in eigen creaties maken. Klanten kunnen bijvoorbeeld in Nike’s winkel in New York zelf een outfit te maken met eigen ontwerpen. Met de blockchain technologie wordt het een stapje makkelijker om bij te houden wat iedereen wil en zo kan Nike de producten beter afstemmen op de vraag.

Als je kijkt naar de consumenten en handelaren, is er een vraag naar op maat gemaakte producten. Dit is het beste te doen door gebruik te maken van techniek. Dit maakt het makkelijker voor de handelaren om de producten af te stemmen op de klant.

- Shamil Hargovan

Nike digitaliseert

Dat Nike de eerste is in het gebied van sportkleding is niet een heel grote verassing. Nike is in het verleden al veel bezig geweest met digitalisering en online verkoop. Veel meer dan de competitie.

Doordat Nike al zo vroeg start met crypto adoptie, zal Nike makkelijker andere bedrijven achter zich kunnen houden op technisch gebied.

Digitaal verkoop maakt 41% op van onze totale verkoop. Dit percentage is enorm gestegen en stijgt het snelst van alle verkoop technieken.

- Andy Campion

Bronnen

  • Newsbtc
  • Pexels