Nee
Ja
            

Opera brengt crypto naar iPhone

Na de Android versie, komt webbrowser Opera nu ook met een iOS versie van de Ethereum crypto wallet.

Na de Android versie, komt webbrowser Opera nu ook met een iOS versie van de Ethereum crypto wallet.

Opera Touch

Afgelopen woensdag werd bekend dat Opera Touch, zoals de extensie heet, de Ethereum crypto wallet ook voor de iPhone gaat lanceren. De wallet was eerder voor Android smartphones, Mac, Windows en Linux uitgegeven.

Een logische stap

Volgens Charles Hamel is de iOS versie een volkomen logische stap voor Opera. “Wij vinden dat alle moderne browsers een crypto wallet moeten integreren. Hierdoor kunnen nieuwe bedrijfsmodellen opduiken op het internet”, aldus het hoofd van crypto bij Opera browsers. Hamel vervolgt: “Opera is de eerste browser die het gebruik van crypto op het web naadloos en gemakkelijk maakt”. Er was bovendien grote vraag vanuit de crypto-community.

Opera is de eerste browser die het gebruik van crypto op het web naadloos en gemakkelijk maakt.

- Charles Hamel, hoofd crypto bij Opera browsers

dApps

Door iOS erbij te betrekken worden er nu meer decentrale applicaties op het internet gesteund. Deze dApps worden samengepakt onder de overkoepelende term ‘Web3’. De crypto wallet zal de Ethereum Web3 ondersteunen. Gebruikers kunnen nu communiceren met dApps zonder extra browseruitbereidingen te moeten downloaden. Opera Touch ondersteunt alle stablecoins, ERC20-tokens en non-fungible tokens.

Android Web3

Zoals hierboven vermeld, kwam de Ethereum wallet eerst voor Android op de markt. In december 2018 om precies te zijn. Toentertijd zei Ethereum medeoprichter Joseph Lubin er het volgende over: “Wij zien dit als een belangrijk moment in het verbeteren van dApp toegankelijkheid. Web3 wordt opengesteld voor het publiek en zal ontwikkelaars hopelijk motiveren op Ethereum te bouwen”.

In februari verklaarde Samsung met de Galaxy S10 flagship dat het een soortgelijke wallet voor ERC20 tokens zou integreren.

Wij zien dit als een belangrijk moment in het verbeteren van dApp toegankelijkheid. Web3 wordt opengesteld voor het publiek en zal ontwikkelaars hopelijk motiveren op Ethereum te bouwen.

- Joseph Lubin, medeoprichter Ethereum

Marble.Cards

Woensdag vertelde Opera ook dat er een samenwerking gaat komen met Marble.Cards, een dApp die webpagina’s omzet naar non-fungible tokens. Marble.Cards heeft een feature ontwikkeld die het voor gebruikers mogelijk maakt op verzamelde URL’s te spelen en deze ook te verhandelen.

Bronnen

  • CCN
  • Afbeelding: The Opera Blog