Nee
Ja
            

Nieuwe manier van OV-chipkaart opladen?

In Japan is een plan onthult om een cryptocurrency betalingssysteem in gebruik te nemen voor het kopen van kaartjes voor de trein.

In Japan is een plan onthult om een cryptocurrency betalingssysteem in gebruik te nemen voor het kopen van kaartjes voor de trein.

Nieuwe plannen

Tijdens een bedrijfspresentatie in Tokyo heeft de CEO van het Japanse cryptocurrecy exchange bedrijf DeCurret een nieuw plan onthult over het betalingssysteem van de East Japan Railway Company (JR East). Dit is het grootste spoorwegenbedrijf van Japan. De Suica betaalkaarten kunnen worden aangevuld met cryptocurrency. JR East overweegt een implementatiefase voor dit nieuwe project. Vorig jaar werden er bijna 70 miljoen Suica-kaarten uitgegeven. Een stap in de goede richting dus voor crypto als deze kunnen worden aangevuld met coins!

Suica

Volgens de website is Suica een prepaid e-money kaart waarmee gebruikers zowel goederen en diensten kunnen betalen als transport. DeCurret heeft sinds 28 maart toestemming gegeven van het Japanse Financial Services Agecy. Dit artikel is hier te lezen.

Coins

Deze nieuwe exchange begint op 16 april. De Bitcoin, Bitcoin Cahs, Litecoin en Riplle zijn bij deze beurs betrokken. De toevoegging van Ethereum is naar verluidt gepland voor juni of juli. Zowel Yen als Bitcoin worden ondersteund op dit platform.

Uit ander nieuws in Japan blijkt dat de e-commerce gigant Rakuten binnenkort zijn eigen cryptocurrency exchange begint genaamd Rakuten Wallet. Dit werd bekend nadat het goedkeuring had gekregen van de FSA. Daarover is hier een artikel te lezen.

Bronnen

  • Cointelegraph