Nee
Ja
            

QuadrigaCX heeft fondsen op andere exchanges staan

Althans dat meldt ZeroNonCense. Die tot de constatering komt dat er flinke vermogens verspreid zijn over de platformen Kraken, Bitfinex en Poloniex.

Althans dat meldt ZeroNonCense. Die tot de constatering komt dat er flinke vermogens verspreid zijn over de platformen Kraken, Bitfinex en Poloniex.

We zouden eigenlijk al bijna een eigen categorie kunnen toevoegen over deze Exchange, want het is een verhaal dat maar nieuwtjes blijft geven. ZeroNonCense heeft dankzij informatie van de CEO van Kraken (Jesse Powell) en de CEO van MyCrypto (Taylor Monahan) informatie ontvangen waardoor de constatering te maken is dat er miljoenen aan Ethers op verschillende exchanges opgeslagen staan.

650.000 Ethereum

ZeroNonCense claimt bewezen te hebben dat QuadrigaCX accounts had op de exchanges Bitfinex, Kraken en Poloniex. Daarnaast zeggen ze ook met enige zekerheid te weten dat er een hoeveelheid van 650.000 Ethers naar deze wallets zijn overgemaakt. Op het moment van overmaken waren deze Ethers rond de 100 miljoen dollar waard. Mocht dit zo zijn dan is er een groot deel van de verdwenen fondsen ineens binnen handbereik gekomen. Ondanks dat het natuurlijk niet de bedoeling is dat anderen dan de aangemaakte gebruiker aan deze wallets zitten kunnen de exchanges wel een rol spelen bij het loskrijgen van deze fondsen.

Gerald Cotten een boefje?

Het lijkt er daarnaast sterk op dat de collega's van Cotten niet wisten van deze praktijken. Want dit is niet het reguliere proces. QuadrigaCX zou in een normaal scenario de fondsen zelf cold storage hebben moeten zetten en dit naar een exchange oversluizen is een bijzonder slecht idee. Eerder wisten we al te melden dat de cold storages die bekend waren al tijden niet meer actief waren en daarnaast nagenoeg leeg bleken. Mocht het zo zijn dat de fondsen nu voor een groot deel op de exchanges van concurrenten staan kunnen de fondsen weer terugvloeien naar het platform en daardoor weer nieuw leven geblazen worden in de grootste Crypto exchange van Canada. Wie weet heeft dit verhaal nog ergens een zuur happy end. Met de gevonden Ethers zou al bijna de helft van de fondsen weer gevonden zijn.

Bronnen

  • ZeroNonCense
  • Cointelegraph