Nee
Ja
            

Rapport van EU zet nieuwe normen voor bruikbaarheid en schaalbaarheid van Crypto’s

Een recentelijk rapport aan de EU heeft aanbevelingen gedaan over hoe blockchain technologie beter kan worden ontwikkeld.

Een recentelijk rapport aan de EU heeft aanbevelingen gedaan over hoe blockchain technologie beter kan worden ontwikkeld.

Nieuwe aanbevelingen

Deze aanbevelingen gaan onder andere over interoperabiliteit, bruikbaarheid en schaalbaarheid. Het rapport werd op 6 maart gepubliceerd door het Blockchain Observatorium And Forum van de Europese Unie.

Het rapport “Scalability, Interoperability and Sustainability of Blockchains” werd opgesteld door blockchain-technologiebedrijf ConsenSys namens het Blockchain Observatory And Forum van de Europese Unie. Het rapport geeft inzicht in de huidige en potentiele toekomstige vooruitgangen van blockchain in Europa.

Ondersteuning vanuit de EU

e auteurs stellen dat “we kunnen verwachten dat het met de tijd steeds makkelijker wordt voor ongelijksoortige blockchains om samen te werken. Dit zal het voordeel zijn van het ecosysteem als geheel.” Het rapport geeft ook aan dat er behoefte is naar onderzoek en implementatie van infrastructuur projecten:

Momenteel is de EU actief in het ondersteunen van blockchain onderzoek op een aantal manieren, van het opzetten van de EU Blockchain Observator & Forum tot het toewijzen van maximaal 340 miljoen euro als steun voor blockchainprojecten in 2020 onder het Horizon 2020 programma. De VS en China hebben beide grote steun geleverd voor blockchainprojecten. De VS heeft blockchain onderdeel gemaakt van het 620 miljard euro grote defensie budget.

- EU Blockchain Observator & Forum

Het rapport adviseert beleidsmakers en bedrijven om samen te werken bij het verbeteren en onderzoeken van blockchain technologie en de regulering hiervan. Ook willen de auteurs graag dat de EU een ‘toekijk’ rol op zich neemt en de resultaten van onderzoek naar blockchain afwacht voordat zij hierover oordeelt.

 

Bronnen

  • Cointelegraph