Nee
Ja
            

Ripple kondigt nieuwe partners Blockchain University Program aan

Ripple, moederbedrijf van cryptocurrency valuta XRP, laat in een persbericht op 7 februari weten hun Blockchain University Program uit te breiden met nieuwe partners. Goed nieuws voor voorstanders van crypto toepassing en acceptatie in het onderwijs.

Ripple, moederbedrijf van cryptocurrency valuta XRP, laat in een persbericht op 7 februari weten hun Blockchain University Program uit te breiden met nieuwe partners. Goed nieuws voor voorstanders van crypto toepassing en acceptatie in het onderwijs.

University Blockchain Research Initiative (UBRI)

Ripple kondigt aan een aantal opvallende universiteiten op te nemen in hun University Blockchain Research Initiative (UBRI). Onder deze universiteiten zijn Carnegie Mellon, Cornell en Duke University. Het programma, dat sinds juni 2018 bestaat, telt nu 29 groepen. Naast 11 universitaire groepen, zijn er zelfs 4 landen lid: de Verenigde Staten, Singapore, Brazilië en China.

Het UBRI programma

Het UBRI programma is opgezet met het doel academisch onderzoek te doen naar blockchain, de ontwikkeling hiervan te stimuleren én innovatie te bevorderen. De nadruk ligt op het versnellen van bestaande en nieuwe programma’s om de industrie te verbeteren.

Blockchain onder de aandacht

Ripple wordt geprezen vanwege zijn filantropische gedrag en pogingen de groei voor cryptocurrency te blockchain te stimuleren. Het bedrijf sponsort nu door studenten geleide groepen aan de Universiteit van Berkeley en legt de nadruk op cursussen die leiden tot de verspreiding van blockchain technologie. Laura Tyson, faculteitsdirecteur van het Berkeley Haas Blockchain Initiative vertelt: “In december heeft Ripple verschillende projecten gefinancierd. We hebben digitale betalingen en op cryptocurrency gerichte onderzoekssubsidies toegewezen gekregen.” Tyson geeft aan dit semester een groot aantal door studenten geleide activiteiten te sponsoren.

URBI kondigde eveneens workshops aan bij Duke en Georgetown, waarbij onderwerpen als blockchain, cryptografie en cyberbeveiliging de revue passeren.

“In minder dan een jaar gingen onze eerste UBRI partners van start met de lancering van nieuwe onderzoeksprojecten, evenementen, cursussen en meer”, aldus Erik van Mittenburg, SVP van Global Operations bij Ripple. Hij ziet het initiatief als een manier om het ecosysteem van blockchain globaal uit te bereiden.  

In minder dan een jaar gingen onze eerste UBRI partners van start met de lancering van nieuwe onderzoeksprojecten, evenementen, cursussen en meer

- Erik van Mittenburg

Bronnen

  • Ethereumworldnews.com