Nee
Ja
            

Ripple Ledger straks toekomstbestendig?

De ledger van cryptocurrency Ripple (XRP) krijgt nieuwe interfacesoftware. Met deze vernieuwing hopen ontwikkelaars de levensvatbaarheid van Ripple én de XRP Ledger te vergroten.

De ledger van cryptocurrency Ripple (XRP) krijgt nieuwe interfacesoftware. Met deze vernieuwing hopen ontwikkelaars de levensvatbaarheid van Ripple én de XRP Ledger te vergroten.

Een veelbelovende update

Dev Null Productions komt met een veelbelovende update. Het software productiebedrijf brengt de XRBP uit: een interface die de toegang tot de Ripple Ledger vergemakkelijkt. De software zal naadloos in verbinding staan met de Ripple servers. Hierdoor krijgen gebruikers gegevens van en naar de Ledger transformeren. Of wel: data zowel lezen als schrijven.

Realtime data lezen en schrijven

Ontwikkelaar Dev Null vertelt vol trots over het project. “Met XRBP kan de ontwikkelaar in realtime gegevens van en naar het XRP-netwerk lezen en schrijven.” De data op de Ledger wordt gesynchroniseerd. Niet alleen rekeningen, maar ook transacties, objecten en meer vallen hieronder. Er komen meerdere verbindingen aan te pas en er wordt rekening gehouden met fouttolerantie. De code van de XRP interface bevat een XRBP-bibliotheek en nieuwe web socket verbinding met s1.riiplecom. De bestaande plug-ins bieden gebruikers de mogelijkheid inactieve verbindingen automatisch uit te schakelen. Daarnaast is er een mogelijkheid om nieuwe kapotte servers opnieuw tot stand te brengen.

Met XRBP kan de ontwikkelaar in realtime gegevens van en naar het XRP-netwerk lezen en schrijven.

- Dev Null

Ripple gemeenschap is positief

De lancering van de XRBP werd door de Ripple gemeenschap goed ontvangen. Veel Twittergebruikers feliciteerden het team. “We ontdekken al snel dat de XRP ledger een geweldige gedistribueerde database is. Het enige wat je nodig hebt is een websocket-client en je kunt gegevens van en naar de ledger lezen en schrijven”, zo luidt een reactie van het Dev Null team. De Ledger is ondertussen flink in populariteit gestegen. Op 22 maart maakte steeg het gebruikersaantal van 23.000 naar 75.000. Een piek die door sommigen al voorspeld werd, als logische reactie van de Cobalt update.  

We ontdekken al snel dat de XRP ledger een geweldige gedistribueerde database is. Het enige wat je nodig hebt is een websocket-client en je kunt gegevens van en naar de ledger lezen en schrijven.

- Dev Null, Twitterreactie

Bronnen

  • AMBCrypto
  • Afbeelding: BitcoinistX