Nee
Ja
            

Ripple (XRP) smijt met bonussen op personeelsmarkt

Dat het moeilijker is om mensen aan te nemen in een industrie die niet zo goed presteert is een logisch verband om te trekken en aan te nemen. Ripple zit wel erg verlegen om goed personeel gezien de grove aanbiedingen die programmeurs binnen krijgen. Coindesk ging op onderzoek uit om wat meer duidelijkheid te krijgen over deze activiteiten van Ripple. 

Dat het moeilijker is om mensen aan te nemen in een industrie die niet zo goed presteert is een logisch verband om te trekken en aan te nemen. Ripple zit wel erg verlegen om goed personeel gezien de grove aanbiedingen die programmeurs binnen krijgen. Coindesk ging op onderzoek uit om wat meer duidelijkheid te krijgen over deze activiteiten van Ripple. 

Al niet heel populair

Onder de Blockchaindevelopers is Ripple al niet heel erg populair. één van de bronnen die allemaal geheim willen blijven geeft aan dat Ripple onder de technologen al helemaal niet goed ligt. Daarom is werken voor Ripple niet zomaar een geldkwestie maar ook willen ze niet graag geassocieerd worden met het bedrijf. Daarom denkt deze bron ook dat in een negatieve markt Ripple veel verder moet gaan in zijn aanbiedingen dan andere cryptogerelateerde bedrijven. 

Reserves worden aangesproken

Verschillende ingenieurs zijn benaderd door het recruitment van Ripple met exorbitante aanbiedingen. Zo geeft een andere ingenieur, die ook anoniem wil blijven, aan dat hij eind vorig jaar een aanbieding kreeg met een salarisvoorstel die erg genereus was en daarnaast nog een pakket met Ripple ter waarde van 3 miljoen dollar. Ripple heeft flinke reserves van de eigen cryptocurrency en gebruikt deze dus ook om personeel aan te trekken. Ripple is op dit moment op zoek naar meer dan 10 werknemers om te gaan concurreren met het bestaande SWIFT netwerk. 

Misvattingen in mailaanbiedingen

Wat één van de ingenieurs ook afschrok in de mailaanbieding van Ripple was dat ze zelf een veel hogere marktwaarde communiceerden dan daadwerkelijk waar was. Zo kopte de e-mail dat Ripple een marktkapitalisatie had van 48 miljard dollar t.o.v. de daadwerkelijke 13,3 miljard dollar. Naast de bizarre aanbieding qua salaris en bonus in Ripple werden de ingenieurs ook al niet goed geïnformeerd over de daadwerkelijke marktwaarde van de munt van het bedrijf.  

Jon Holmquist ziet het anders

Jon Holmquist, voormalig community manager van Ripple, ziet de aanbiedingen anders dan de ingenieurs die de mails ontvangen. Holmquist: "Niemand wil voor het eerst meedoen aan crypto tijdens een bearmarkt. Ik denk dat dit meer een probleem is voor de hele industrie". Volgens hem stijgt de uurprijs voor de meeste ingenieurs al explosief en is dit een normale compensatie voor ontwikkelaars uit Silicon Valley. 

Niemand wil voor het eerst meedoen aan crypto tijdens een bearmarkt. Ik denk dat dit meer een probleem is voor de hele industrie

- Jon Holmquist, voormalig community manager van Ripple

Holmquist verteld onzin

Een ingenieur reageerde op de uitspraken van Holmquist, hij is het totaal niet eens met zijn antwoord. Hij verwijst naar de aantallen aan mails die er verstuurd zijn en de salarissen en bonussen die daarin geboden worden. Het zijn zulke grote aantallen aan mails die er uit gaan dat de verdediging van Holmquist niet serieus te nemen is. Bron: "Het komt een beetje wanhopig over". Dave Schukin, een serial entrepeneur, twitterde in juni al dat hij een basissalaris aanbod had ontvangen van $175.000,- wat in lijn ligt met de verhalen van de bronnen. 

Het komt een beetje wanhopig over

- Anonieme bron

Externe recruiter

Overigens is er wel officieel gemeld dat het gaat om een externe recruiter die deze mails heeft uitgezonden. Dat maakt het natuurlijk iets lichter voor het interne team van Ripple. Maar dat een recruiter dusdanige vrijheid krijgt om dit soort mails maandenlang rond te sturen en aan te bieden is toch wel merkwaardig. 

Bronnen

  • Coindesk