Nee
Ja
            

Schenking voor universiteit van Michigan wordt goed gebruikt

De universiteit van Michigan overweegt om hun schenking van 12 miljard dollar te investeren in een ‘cryptonetwork technology fund’ (CNK FUND).

De universiteit van Michigan overweegt om hun schenking van 12 miljard dollar te investeren in een ‘cryptonetwork technology fund’ (CNK FUND).

Nieuwe investering goedgekeurd

Volgens het officiële bericht had de organisatie in juni 2018 al een bedrag van 3 miljoen dollar geïnvesteerd in CNK FUND. Het is nu de tijd dat een volgende investering is goedgekeurd. Het document stelt dat het fonds, wat opgericht is door het Menlo Park, CA headquarters Andreessen Horowitz “een apart soort technologie is van ondernemers, financieringsbronnen en ontwikkelaars”.

Zoals bekend is, zijn er veel grote universiteitssubsidies begonnen met crypto gerichte fondsen. De subsidies hiervoor zijn niet gering en er wordt graag gebruik van gemaakt.

Eén na grootste schenking ooit

In oktober vorig jaar werd er bij de school ‘Ivy League school Yale’ de één na grootste schenking ooit gedaan. Dit bedrag was 400 miljoen dollar. Het fonds werd gecreëerd door veteranen van Coinbase en stalward crypto fonds Pantera Capital.

In diezelfde maand werd er bekent dat mede ‘Ivy League titan Harvard’ de grootste schenking ooit investeerde in ‘ten minste één cryptocurrencey fonds. Dit was een bedrag van ongeveer 39,2 miljard dollar. Het rapport maakte dezelfde claim voor vier andere belangrijke Amerikaanse scholen, namelijk Standford University, Dartmouth College, Massachusetts Institute of Technology en de University of North Carolina.

In december afgelopen jaar merkte Spencer Bogart, de partner bij venture capital-bedrijf Blockchain Capital, dat er een toetreding van grote universiteitsschenkingen in de crypto ruimte toeneemt.

Deze maand publiceerde het belangrijkste pension en kapitaalverzekeringen adviesbureau Cambridge Associates een onderzoek dat crypto een goede investering is voor instituties met het oog op de lange termijn.

Bronnen

  • Cointelegraph