Nee
Ja
            

Seoul Medical Center zet eigen blockchain op

In Zuid-Korea heeft het Seoul Medical Center aangekondigd om een eigen blockchain op te zetten.

In Zuid-Korea heeft het Seoul Medical Center aangekondigd om een eigen blockchain op te zetten.

Plannen

Een groot ziekenhuis in Zuid-Korea is van plan om een blockchain te beginnen. Het ‘slimme ziekenhuis’, zoals het ook wel genoemd wordt streeft ernaar om data te verbeteren en om nauwkeurigheid van gegevens te verbeteren. Ook de verwerkingstijd wordt aangepakt door het te verkorten.

Seoul Medical Center zal een geautomatiseerd, gepersonaliseerd, geïntegreerd medisch informatieplatform bouwen doormiddel van elektronische levering van recepten, certificaatuitgifte en verzekeringsclaims via het blockchain gebaseerde systeem.

Smart hospital

Het ‘smart-hospital project’ is een van de in 2019 geplande blockchain projecten. Deze is uitgegeven door Korea Internet en Security Agency, een sub organisatie van het Zuid-Koreaanse ministerie van wetenschap en ICT. Dit was in december vorig jaar zo afgesproken met als doel om de uitvoering te bevorderen van blockchain technologie binnen de binnenlandse industrie. Het ‘smart-hospital’ zal in april van start gaan volgens het bericht.

Investeringen

Eerder in februari dit jaar kondigde het land al aan dat ze dit jaar veel geld zullen investeren in blockchain projecten. Het ‘Seoul Innovation Growth Fund’ werd opgezet om met als doel meer dan $1 miljard te investeren in blockchain en fintech startups vanaf nu tot en met 2022.

Niet het eerste ziekenhuis

In november vorig jaar tekende het Myongji Hospital, een ander belangrijk Zuid-Koreaans ziekenhuis in de stad Goyang, een Memorandum of Understanding met een binnenlands IT bedrijf om een platform voor medische diensten te ontwikkelen dat werd ondersteund met blockchain technologie.

Bronnen

  • Cointelegraph