Nee
Ja
            

SpaceChain krijgt 60.000 euro voor blockchain onderzoek

De blockchain startup kreeg van de European Space Agency 60.000 euro toegewezen om het onderzoek naar blockchain technologie in de ruimte door te zetten en verder uit te breiden.

De blockchain startup kreeg van de European Space Agency 60.000 euro toegewezen om het onderzoek naar blockchain technologie in de ruimte door te zetten en verder uit te breiden.

Wat is SpaceChain?

SpaceChain is een transactieplatform voor de community. De startup combineert de ruimte en blockchain technologie en is hiermee het eerste open-source op blockchain-gebaseerde satelliet netwerk. SpaceChain wil het mogelijk maken voor gebruikers decentrale applicaties (DApps) in de ruimte te ontwikkelen en te laten werken. In februari vorig jaar lanceerde het bedrijf de eerste op Qtum gebaseerde blockchain node de ruimte in. SpaceChain is van plan de komende 18 maanden nog drie keer lanceringen te organiseren.

De technologie

SpaceChain gebruikt een systeem met drie signatures, twee gelokaliseerd op de grond en één in de baan om de aarde op een satelliet. Om een transactie te verifiëren zijn er ten minste twee van de drie ‘handtekeningen’ nodig. “We hebben geen internettoegang nodig om dit soort transacties uit te voeren. Hierdoor worden veel potentiële risico’s voor hacking geëlimineerd”, aldus Zee Zheng. De CEO van SpaceChain benadrukt dat er vorig jaar alleen al voor 1 miljard dollar aan cryptocurrencies gestolen is. Door de subsidie van de ESA krijgt de cryptocommunity een kans meer te leren over blockchain ruimtetoepassingen. 

Om ervoor te zorgen dat SpaceChain zijn projecten door kan zetten, heeft de European Space Agency een bedrag van 60.000 dollar uitgedeeld. Het geld is bedoeld voor onderzoek naar een op satellieten gebaseerd blockchain wallet systeem.

We hebben geen internettoegang nodig om dit soort transacties uit te voeren. Hierdoor worden veel potentiële risico’s voor hacking geëlimineerd.

- Zee Zheng. SpaceChain CEO

Bronnen

  • Coindesk
  • SpaceChain
  • Afbeelding: Medium