Nee
Ja
            

Gaat een stablecoin de US dollar overnemen?

De CEO en oprichter van Kik, Ted Livingston zegt dat de Facebook Stablecoin de wereldwijde valuta wil vervangen. Het lijkt erop dat het Chinese bedrijf WeChat en Facebook gaan samenwerken hier in.

De CEO en oprichter van Kik, Ted Livingston zegt dat de Facebook Stablecoin de wereldwijde valuta wil vervangen. Het lijkt erop dat het Chinese bedrijf WeChat en Facebook gaan samenwerken hier in.

Eenvoudigheid creëren

De Canadese ondernemer zegt ook dat het komende project het mogelijk maakt voor gebruikers om eenvoudiger geld over te maken wat tegelijkertijd ook goedkoper is. Om gebruikers te lokken hun geld te besparen in het messenger-systeem proberen ze meer opties te bieden zoals het betalen van verschillende rekeningen, het boeken van vakanties en meer zegt de Kik oprichter.

Volgens Livingston kan Facebook drie mogelijke stappen zetten voor het komende project in de toekomst, namelijk:

  • Creëren van interpretabele betalingsinterface tussen Instagram, Messenger en Whatsapp
  • Integratie van blockchain
  • Gebruikers in staat stellen om te houden en uit te geven

Financieel systeem opbouwen

Deze drie stappen zou Facebook zich moeten uitbreiden naar een afzetmarkt van zo’n $689 miljard. Ook in plaats van een bankdienst in te huren die de kosten van het project zou verhogen, kunnen ze een wereldwijd financieel systeem opbouwen. Bovendien kunnen ze zo veel mogelijk redenen toevoegen voor de gebruikers om hun geld binnen de messenger-app te houden terwijl ze opties bieden om hun dagelijkse rekeningen te betalen met behulp van de app. Dit lijkt een heel aantrekkelijk idee voor de gebruikers om verslaafd te raken aan dit aanstaande project. Hoewel er misschien een beetje kosten zijn die het budget zullen schokken, zal dit de app wel een geheel nieuwe dimensie geven.

Meer interesse getoond

In de afgelopen jaren heeft Facebook ook interesse getoond in het bouwen van een messenger betalingssysteem in India via Whatsapp. Ook zijn er plannen gedeeld die het heel duidelijk maken dat het aanstaande project niet alleen een gemakkelijk te hanteren betalingssysteem zal zijn, maar ook een game changer zal zijn om de Amerikaanse dollar te vervangen.

Facebook is hard aan de weg aan het timmeren met deze stablecoin en blockchain. Lees meer over dit onderwerp hier!

Bronnen

  • Cryptonewsz
  • Ethereumworldnews