Nee
Ja
            

Strenge regels voor blockchain technologie bedrijven in China

Waar China voorheen cryptocurrency verafschuwde en zelfs bedrijven en investeerders verbood deel te nemen aan ICO’s, accepteert het land uiteindelijk toch blockchain technologie. Weliswaar met een aantal streng opgestelde voorwaarden.

Waar China voorheen cryptocurrency verafschuwde en zelfs bedrijven en investeerders verbood deel te nemen aan ICO’s, accepteert het land uiteindelijk toch blockchain technologie. Weliswaar met een aantal streng opgestelde voorwaarden.

Volgens een aankondiging op de website van de Cyberspace Administration of China (CAC) gaat de wet vanaf 15 februari 2019 in werking. De Aziatische grootmacht heeft momenteel drie pilots lopen in de regio’s Beijing, Shanghai, Guangzhou.

Strenge regels voor blockchain technologie in China

De Cyberspace Administration of China (CAC) is akkoord met het wetsvoorstel dat strenge voorwaarden verbindt aan het gebruik van blockchain technologie. De wet is sinds 10 januari definitief en heeft betrekking op websites en mobiele applicaties die inspelen op blockchain technologie.

De CAC legt uit dat de voorschriften bedoeld zijn om de nationale veiligheid en de sociale publieke belangen te beschermen. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de legitieme rechten, rechtspersonen en andere organisaties, om een gezonde ontwikkeling van blockchain technologie en aanverwante diensten te bevorderen.

Wat houdt de wet in?

Belangrijk onderdeel van de wet is dat anonimiteit wordt tegengegaan. Ieder bedrijf dat blockchain technologie aanbiedt, wordt gevraagd de ID verificatie van alle gebruikers op te slaan. Daarnaast moeten domeinnamen en serveradressen binnen 20 dagen geregistreerd zijn. Blockchain bedrijven mogen hun platform niet gebruiken voor activiteiten die de nationale veiligheid of de sociale orde in gevaar kunnen brengen.

Inbreuk maken op de rechten en belangen van anderen is niet toegestaan: verboden content publiceren mag niet. Blockchain bedrijven moeten zes maanden lang alles wat ze op het platform zetten bijhouden. De data wordt vervolgens gecontroleerd door een internet informatiekantoor in de regio waar het blockchain bedrijf gevestigd is. De Chinese overheid controleert op haar beurt deze kantoren. Wordt één van de regels, na een waarschuwing, gebroken dan kunnen er boetes van 20.000 tot 30.000 yuan (respectievelijk 2.900 en 4.400 dollar) worden opgelegd. In het uiterste geval kan het account zelfs gesloten worden.

Reactie op anonieme brief op blockchain van Ethereum

Een eerste versie van het wetsvoorstel verscheen in oktober 2018 in de Morning Post van South China. Deze publicatie was een reactie op een anonieme open brief die vorig jaar april op de blockchain van Ethereum werd geplaatst. In deze brief werd één van China’s topuniversiteiten in verband gebracht met seksuele intimidatie.

Bronnen

  • ethnews.com
  • cointelegraph.com