Nee
Ja
            

Taiwanees steelt voor ruim 3 miljoen dollar stroom om te minen!

Een Taiwanese man heeft voor 3,25 miljoen dollar illegaal elektriciteit afgetapt om Bitcoin en Ethereum te minen. Dit nieuws werd recent bekend gemaakt door EBC Dongsen News.

Een Taiwanese man heeft voor 3,25 miljoen dollar illegaal elektriciteit afgetapt om Bitcoin en Ethereum te minen. Dit nieuws werd recent bekend gemaakt door EBC Dongsen News.

De Taiwanees, Yang genaamd, creëerde via zeventien verschillende bedrijfspanden de perfecte dekmantel voor zijn stroom imperium. Hij gebruikte de elektriciteit om cryptocurrency als Bitcoin en Ethereum te minen en wist hiermee zo’n 15 miljoen dollar binnen te halen.

Aangepaste bedrading

Yang huurde internetcafés en speelgoedwinkels, waar hij vervolgens elektriciens de bedrading opnieuw liet ontwerpen. Door de stroom zo te bekabelen dat deze niet gemeten kon worden, bespaarde hij veel geld. Wang Zhicheng, hoofd van het Taiwanese Criminal Investigation Bureau, verklaarde: “De ingehuurde elektriciens slaagden erin in te breken in de verzegelde meters. Zo konden ze privéleidingen aanleggen die het mogelijk maakten gratis stroom te gebruiken voordat het de meters bereikte.”

De Taiwan Power Company, het nationale energiebedrijf, ontdekte de operaties van Yang door een instabiele stroomvoorziening. De man werd vervolgens gearresteerd door de politie.

Een vaker voorkomend fenomeen

Yang is niet de eerste en zal zeker niet de laatste zijn die illegaal elektriciteit gebruikte om cryptocurrency te minen. Afgelopen maand kwam in een nieuwsuitzending van HK01 naar voren dat twee directeuren van een Chinese school opgepakt waren. De twee wilden de stroom uit het schoolgebouw gebruiken om Ethereum te minen.

Bronnen

  • Coindesk.com
  • Ehtnews.com