Nee
Ja
            

Tijd om je pinpas door te knippen, de eerste wereldwijd beschikbare crypto-betaalkaart is er eindelijk!

Crypterium - een startup voor financiële technologie gevestigd in Estland - heeft de Crypterium Card gelanceerd, de eerste crypto-betaalkaart die wereldwijd verkrijgbaar is.

Crypterium - een startup voor financiële technologie gevestigd in Estland - heeft de Crypterium Card gelanceerd, de eerste crypto-betaalkaart die wereldwijd verkrijgbaar is.

Voorafgaand aan deze lancering waren crypto-betaalkaarten, zoals de Coinbase-kaart, alleen toegankelijk in specifieke landen of per regio, aldus het bedrijf. Coinbase heeft onlangs aangekondigd dat het services zou uitrollen naar zes extra Europese landen nadat het alleen beschikbaar was voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk

Crypterium is van mening dat cryptokaarten de 'gemakkelijkste en snelste manier zijn voor houders om toegang te krijgen tot hun digitale valuta', maar vreesde dat de beschikbaarheid te beperkt of willekeurig was om het een legitieme optie te maken voor crypto-betalingen op het wereldtoneel.

"Met 'globaal' bedoelen we dat ongeacht waar mensen zich bevinden, ze de kaart in slechts drie werkdagen kunnen bestellen en ontvangen, 'zei Matias Lapuschin. Dit punt wordt herhaald op de bedrijfssite, dat "ongeacht waar u zich bevindt" een Crypterium-kaart naar je voordeur kan worden verzonden.

Het bedrijf heeft de betaaldiensten al getest via 5.000 Estse klanten om te bevestigen dat het systeem werkt als een betalingsoptie.

Kaartontwikkelaars testten het product ook tijdens het reizen naar cryptocurrency-conferenties over de hele wereld, gebruikten het om goederen en diensten te kopen in bitcoin, ether en litecoin in Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Europa, waarmee de geadverteerde claim van wereldwijde toepassing werd bevestigd.

Interesse in de kaart is weliswaar geconcentreerd in regio's waar bankdiensten minder ontwikkeld zijn, zoals in Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië.

De kaart is gekoppeld aan de Crypterium-app, die meer dan 500.000 gebruikers in de VS en het VK heeft. Geïnteresseerden moeten een identiteitsbewijs afgeven (paspoort, nationale identiteitskaart of rijbewijs) en een bewijs van woonplaats in de vorm van een energierekening. bank- of creditcardafschrift.

De kaart brengt geen transactiekosten in rekening, hoewel er een toeslag van 1,5% is bij het toevoegen van voorafbetaalde bedragen. Er zijn ook dagelijkse en maandelijkse limieten, die eindigen op $10.000 per dag en $60.000 per maand.

Het bedrijf heeft meer dan 300 partnerschappen opgezet met e-commerce retaildiensten na het bouwen van de eerste mobiele betaaldienst op basis van QR-scanning in Oost-Europa.

Het bedrijf haalde  $1 miljoen in een Serie A-financiering op, $7 miljoen in een Serie B-financiering in 2015, en $51 miljoen tijdens de ICO van 2017. Het wordt ondersteund door KPMG en H2 Ventures. Voormalig algemeen directeur van Visa Europa, Steven Parker, is CEO. Het bedrijf streeft ernaar 'cryptocurrencies zo liquide als contant geld' te maken via de twee belangrijkste projecten.  

Na verloop van tijd zal Crypterium de munten die het biedt voor de kaart uitbreiden, maar selectief zijn over de valuta die het selecteert. Het bedrijf zal voornamelijk kijken naar de grotere spelers in de crypto-wereld, aldus het bedrijf.

Bronnen

  • Coindesk
  • Afbeelding: Crypterium