Nee
Ja
            

Van Everybody’s Bitcoin naar Rukuten(‘s) Wallet

Het Japanse elektronica- en internetbedrijf is er klaar voor. Volgende maand krijgt Rakuten een eigen cryptocurrency wallet.

Het Japanse elektronica- en internetbedrijf is er klaar voor. Volgende maand krijgt Rakuten een eigen cryptocurrency wallet.

Everybody's Bitcoin

Dit heugelijke nieuws kwam vandaag in een persbericht naar buiten. De Rakuten Wallet, zoals de virtuele portemonnee gaat heten, stond voorheen nog bekend onder de naam ‘Everybody’s Bitcoin’. Deze naam werd in augustus vorig jaar voor een bedrag van 265 miljoen yen, destijds 2,4 miljoen dollar, gekocht.

In april moest Everybody’s Bitcoin even slikken. De crypto wallet werd op de vingers getikt door Japanse financiële toezichthouders die van mening waren dat er verbeterde diensten moesten komen. Allemaal in het kader van veiligheid en privacy voor de klanten. Dit advies was een reactie over de hack bij Coincheck. Drie maanden eerder werd er bij het platform een half miljard dollar buitgemaakt. Ook andere exchanges ontvingen soortgelijk advies.

Veiligheid en vertrouwen

Rakuten is ervan overtuigd dat hun wallet bijdraagt aan een gezonde groei van de markt als virtuele valuta-exchange. Het elektronicabedrijf besteedt nu veel aandacht aan beveiliging en gebruikersgemak. “Klanten moeten veilig en met vertrouwen gebruik kunnen maken van onze diensten”, aldus Rakuten.

Klanten moeten veilig en met vertrouwen gebruik kunnen maken van onze diensten.

- Rakuten

Rakuten Pay app

Op 17 februari schreef About-Crypto al over het Japanse Rakuten. De Rakuten Pay app zou crypto betalingen gaan ondersteunen na de nieuwste update. Lees hier meer.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: CryptoCapInfo