Nee
Ja
            

Van gehucht naar blockchain themepark

Ooit van Yuedong gehoord? Met dit Oost-Chinese gehucht is iets speciaals aan de hand. Het afgelegen bergdorp kreeg de naam ‘blockchain village’ en is veranderd in een toeristische trekpleister.

Ooit van Yuedong gehoord? Met dit Oost-Chinese gehucht is iets speciaals aan de hand. Het afgelegen bergdorp kreeg de naam ‘blockchain village’ en is veranderd in een toeristische trekpleister.

Blockchain village

Yuedong, een dorp net buiten de stad Wenzhou in de Zhejiang regio, is helemaal ondersteboven van cryptocurrencies en blockchain. Maar liefst 60 à 70 procent van de inwoners heeft interesse in cryptocurrency en velen hebben geïnvesteerd. 10 procent daarvan kent zelfs de onderliggende blockchain technologie. Het dorp huisvest bovendien EOS blockproducent EOS-Wenzhou.

Social media aandacht

Yuedong kwam pas echt in de picture nadat er allemaal foto’s verschenen in Weibo, één van de grootste social media platforms van het land. “Het dorp is onlangs erg populair geworden en ontvangt veel crypto-bezoekers”, aldus dorpsbewoner Lin. Hoe het dorp denkt over cryptocurrency wordt pas echt duidelijk wanneer je langs de rivier loopt. In de stenen vangrail zijn verschillende crypto logo’s gegraveerd. BTC, ETH, ETC en nog meer. Een 1000 meter lang kunstwerk, gefinancierd door donaties. “Dingen die in Silicon Vallet te zien zijn, verschijnen in dit afgelegen bergdorpje ook. Wij Wenzhou-mensen durven de eerste ter wereld te zijn”, aldus lokale columnist Lylian Teng.

Dingen die in Silicon Vallet te zien zijn, verschijnen in dit afgelegen bergdorpje ook. Wij Wenzhou-mensen durven de eerste ter wereld te zijn

- Lylian Teng, lokale columnist

Geboorteplek Yang Linke

Teng beschrijft waarom zovelen cryptocurrencies omarmen. Het antwoord is redelijk voor de hand liggend. Wenzhou is de geboorteplek van Yang Linke, medeoprichter van China’s eerste Bitcoin exchange Btcchina. Btcchina voerde ooit 80 procent van de wereldwijdhandel aan. Hoewel de exchange op 30 september 2017 gesloten werd, staat Linke nog altijd hoog in het vaandel. Hij wist velen te overtuigen dat cryptocurrency oplossingen de toekomst zijn. Een boodschap die vooral jongeren bereikte.

Wenzhou

Wenzhou is bekend vanwege emigranten die de stad verruilen voor Europa en de VS om als entrepreneurs bijvoorbeeld restaurants te beginnen. Inwoners van de stad beschikken over een uitstekend handelsinstinkt en financiële vaardigheden. Crypto investeerders in het zuidoosten van de Zhejiang provincie worden de Wenzhou Gang genoemd. In 2017 kochten zij veel crypto en onroerend goed, maar tijdens de bull run verstrengde de Chinese overheid het onroerendgoedbeleid.

Bronnen

  • Bitcoin News
  • 8BTC
  • Afbeelding: Bitcoin Isle