Nee
Ja
            

Waar is John McAfee gebleven?

In de cryptowereld wordt hij zowel geroemd, als voor gek verklaard. John McAfee, bekend door zijn opvallende tweets, heeft nu zonder enige vorm van afscheid zijn twitteraccount op zwart laten gaan.

In de cryptowereld wordt hij zowel geroemd, als voor gek verklaard. John McAfee, bekend door zijn opvallende tweets, heeft nu zonder enige vorm van afscheid zijn twitteraccount op zwart laten gaan.

John McAfee

John McAfee is oprichter van het gelijknamige internetbeveiligingsbedrijf McAfee, schrijver van een aantal boeken én fanatiek gebruiker van Twitter. Op het social mediaplatform plaatst hij regelmatig berichten gerelateerd aan verschillende virtuele valuta. McAfee heeft al sinds lange tijd Bitcoin in het vizier en neemt een positieve houding tegenover cryptocurrencies aan. In 2018 kwam hij met zijn ‘Coin of the week’. Deze serie sloeg in als een bom. De virtuele valuta waarover McAfee speculeerde, zagen gedurende een paar weken een enorme prijsstijging.

Een grote mond

Het is menigeen bekend dat John McAfee geen blad voor zijn mond neemt. Zijn tweets bevatten vaak sporen van sarcasme en cynisme. Bovendien is hij niet zuinig in het doen van ongegronde uitspraken. Zo beweerde McAfee dat hij de identiteit van Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin, zou weten en deze openbaar ging maken. Hier kwam hij echter snel van terug.

Bonje met de Amerikaanse regering

Onlangs uitte McAfee zijn frustratie tegenover de Amerikaanse regering. De overheid zou zijn achterban onterecht lastigvallen. “De IRS, samen met de NSA en FBI, vallen mijn voormalige werknemers, mijn zakelijke contacten, mijn banken en zelfs mijn automonteurs lastig. Ik zal binnenkort de geluidsfragmenten hiervan openbaren. Ik vond de technologie uit die ze gebruiken. Ik ben McAfee.”

De IRS, samen met de NSA en FBI, vallen mijn voormalige werknemers, mijn zakelijke contacten, mijn banken en zelfs mijn automonteurs lastig.

- John McAfee

De laatste tweet

De laatste eigen tweet die McAfee plaatste ging over de op één na grootste cryptocurrency: Ethereum. Op een sarcastische en satirische toon schreef hij: “Mensen vragen naar mijn mening over Ethereum. Nou… eerlijk gezegd heb ik liever munten met één lettergreep en ben ik geen fan van de spelling van Ethereum. Bovendien kleden veel van mijn vrienden die Ethereum bezitten zich vreemd. Buterin vind ik er ondervoed uitzien.” Hij eindigde het bericht met: “Maar zie dit niet als een beleggingsadvies”.

Mensen vragen naar mijn mening over Ethereum. Nou… eerlijk gezegd heb ik liever munten met één lettergreep en ben ik geen fan van de spelling van Ethereum. Bovendien kleden veel van mijn vrienden die Ethereum bezitten zich vreemd. Buterin vind ik er ondervoed uitzien.

- McAfee

Wat nu?

Het account van John McAfee wordt momenteel beheerd door zijn personeel. “Bepaalde ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat John McAfee op zwart moest gaan. Houd er rekening mee dat dit account tot nader order door het personeel wordt beheerd. Meer details zullen later bekend gemaakt worden”, aldus het laatste bericht op het officiële account.

Bepaalde ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat John McAfee op zwart moest gaan. Houd er rekening mee dat dit account tot nader order door het personeel wordt beheerd.

Bronnen

  • CoinGape
  • Afbeelding: Ethereum World News