Nee
Ja
            

Wallets QuadrigaCX al bijna een jaar leeg

Dat het zaakje stinkt bij QuadrigaCX lijkt bijna geen twijfel meer over mogelijk. Uit een nieuw rapport blijken de cold wallets al tijden ongebruikt.

Dat het zaakje stinkt bij QuadrigaCX lijkt bijna geen twijfel meer over mogelijk. Uit een nieuw rapport blijken de cold wallets al tijden ongebruikt.

Zes Bitcoinwallets

Dat is het aantal Bitcoinwallets die Ernst & Young heeft onderzocht in het onderzoek naar de vermiste fondsen die schijnbaar in de cold storage van QuadrigaCX zouden zitten. Onlangs is er 500.000 dollar aan Bitcoins gestort in één van de cold storages terwijl Gerald Cotten al overleden was. Sterker nog, de zaak over de verdwenen sleutels liep al een tijdje. 

April 2018

Je zou verwachten dat de activiteit van de grootste exchange van Canada een hoog verkeer op de cold storages zou opleveren. Niets is minder waar, want de wallets die in het onderzoek zitten zijn al sinds april 2018 ongebruikt. Waar zijn dan toch de fondsen van de klanten gebleven?

Meerdere vreemde activiteiten

Het rapport dat op 1 Maart naar buiten werd gebracht had nog meerdere vreemde constateringen. Zo zijn er nog 14 wallets buiten het gebruikelijke proces van QuadrigaCX opgezet. Deze zijn intern aangemaakt en deze aliassen hebben kunstmatige balansen gehad waarmee ze hebben mogen traden. Zo wordt het platform ook door deze informatie alleen maar schimmiger. Het is steeds minder aannemelijk dat deze zaak een goed einde krijgt. De eigenaar van Kraken heeft al 100.000 dollar uitgeloofd om de fondsen te vinden. Alle informatie daarvan gaat direct naar de FBI en de inlichtingendienst van Canada.  

Bronnen

  • Cointelegraph