Nee
Ja
            

Walmart China gaat werken met VeChainThor (VET) Blockchain

Het nieuwe tracesysteem van Walmart China wordt gebouwd op de VeChainThor blockchain.

Het nieuwe tracesysteem van Walmart China wordt gebouwd op de VeChainThor blockchain.

Walmart China

Dit project wordt onder meer gesteund door Walmart China, China Chian-Store & Franchise Association (CCFA), PwC, Innter Mongolia Kerchin Co en VeChain zelf. Ook zullen er zo’n 23 producten draaien op het platform. Daarnaast verwachten ze nog minstens 100 productenlijnen erbij te krijgen dit jaar. Het project focust zich op het traceren van voedsel en andere levensmiddelen. Kort nadat dit nieuws was verspreid, steeg de koers van VET met meer dan 40% op sommige plekken.

Voedselveiligheid

Het nieuwe platform van Walmart China is bedoeld om de voedselveiligheid te vergroten. Tien verschillende voedselsoorten zullen worden gevolgd op het platform met behulp van het Walmart China Blockchain Traceabillity Platform.

De producten die worden gevolgd zijn onder andere vers vlees, rijst, paddenstoelen en verschillende oliën. Minstens de heft van het verse vlees dat Walmart in China verkoopt moet straks te volgen zijn met behulp van dit nieuwe platform. Zoals al eerder gemeld, komen er snel zo'n 100 producten bij.

VeChain is al lang bezig om zo’n soort deals te sluiten. Met het nieuwe project wil Walmart de voedselketen inzichtelijker maken. Het traceren via producten en die data opslaan in een blockchain is geen nieuw idee.

Door een code te scannen op de producten kunnen klanten precies zien waar het product vandaan komt en het logistieke proces erachter. De focus van het platform is dus het verzamelen, delen en opslaan van data van voedsel en producten.

Node

Als je een node hebt op het netwerk van VeChain is dit super goed nieuws. De nodes op het netwerk krijgen namelijk een vergoeding voor transacties op het netwerk. Dit soort projecten kunnen wel eens een hele hoop transacties gaan genereren op de blockchain.

Bronnen

  • Bitcoinmagazine