Nee
Ja
            

Weer een blockchain center geopend in China

In China heeft de universiteit van Fudan een blockchain onderzoekscentrum geopend. Goed nieuws voor de revolutie van de blockchain!

In China heeft de universiteit van Fudan een blockchain onderzoekscentrum geopend. Goed nieuws voor de revolutie van de blockchain!

Wat is de bedoeling?

Het onderzoekscentrum zal vooral basisonderzoek doen naar de blockchaintechnologie, de toepassing ervan en ook talent trainingen geven. Het is een grote stap in de goede richting voor blockchain in China. De ontwikkeling op economisch gebied in Shanghai wordt flink bevorderd op deze manier.

De universiteit heeft het centrum de naam ‘Shanghai Blockchain Engineering Technology Research Center’ gegeven. Het is in samenwerking met Zhongan Online Property Insurance Co., Ltd. en Shanghai Zhongren Information Technology Co., Ltd. opgezet.

Niet de eerste universiteit

Fudan University is niet de eerste universiteit in China die iets doen met blockchain in hun programma. In januari dit jaar was Bejing’s Tsinghua University al eerder met het idee om blockchaintechnologie in hun programma toe te voegen. De universiteit kondigde aan dat de best afgestudeerde studenten de wereldwijde blockchain-voorschriften en de ontwikkeling van de industrie te bestuderen.

Ripple speelt grote rol

Eerder in februari heeft het Chinese Instituut voor Fintech Research van de Tsinghua University zich aangesloten bij Ripple’s wereldwijde University Blockchain Research Initiative wat academisch onderzoek, technische ontwikkeling en innovatie ondersteunt in blockchain, cryptocurrencies en digitale betalingen.

Ook China heeft dus veel vertrouwen in de blockchaintechnologie. Het is goed dat een grote universiteit als Fudan een programma samenstelt speciaal voor dit onderwerp. De blockchain revolutie blijft maar groeien!

Bronnen

  • Blokt
  • Cointelegraph