Nee
Ja
            

Zuid-Korea wil milder crypto-klimaat

Waar Zuid-Korea vorig jaar nog ICO’s verafschuwde en in september zelfs verbande, wil het land nu juist een gematigder klimaat voor cryptocurrency creëren.

Waar Zuid-Korea vorig jaar nog ICO’s verafschuwde en in september zelfs verbande, wil het land nu juist een gematigder klimaat voor cryptocurrency creëren.

Crypto-madness in Zuid-Korea

Zuid-Korea heeft, in vergelijking met andere landen, een strikter beleid aangenomen omtrent cryptocurrency-voorschriften. Het Aziatische land werd eind 2017 hard getroffen door ‘crypto-madness’ en is sindsdien voorzichtig. Het verbieden van ICO’s in september 2018 was simpelweg een gevolg van de bezorgdheid. Investeren in digitale valuta zou teveel op gokken lijken. In januari van dit jaar werd het verbod nog eens extra benadrukt, na ontdekking dat veel Zuid-Koreanen nog steeds deelnamen aan de cryptocurrency handel. Begin vorige maand werd er een speciale task force in het leven geroepen om misdaad en fraude in de crypto-industrie te bestrijden.

Topambtenaren willen regels herzien

Zuid-Koreaanse wetgevers willen nu toch de regels van het land herzien. Dit meldt ZDNet Korea in het nieuwsbericht van 4 april. Op de Deconomy-conferentie in hoofdstad Seoul gaven verschillende topambtenaren, waaronder Min Byung Doo, hun mening over cryptocurrency. Song Hee-Kyong, co-voorzitter van het 4Industry Forum van de National Assembly, verklaart dat door bureaucratie de crypto markt niet genoeg kan groeien. “De industrie staat niet stil in afwachting van de sandbox-autorisatie. Het is net alsof het in de doos bewaard wordt.”

De industrie staat niet stil in afwachting van de sandbox-autorisatie. Het is net alsof het in de doos bewaard wordt.

- Song Hee-Kyong, co-voorzitter 4e Industry Forum van de National Assembly

Jeju-eiland

Natuurlijk is het logisch dat de regering voorzichtig is. Dat snappen de ambtenaren ook. Burgers moeten beschermd worden en cryptocurrency gaat nou eenmaal gepaard met risico’s. Het is en blijft een relatief nieuwe technologie. “Overheidsambtenaren en bureaucraten hebben een verantwoordelijkheid en een verplichting. Ze moeten conservatief zijn en institutionele apparaten gebruiken”, aldus Jung Byung-Kuk, lid van de Democratische Partij. Won Hee-Ryong, lid van de Vrije Republikeinse Partij stelt voor om een regelgeving agentschap te exploiteren. Binnen een speciaal gebied, genaamd ‘Jeju-eiland’ kan de overheid gecontroleerd naar cryptocurrency kijken.

Overheidsambtenaren en bureaucraten hebben een verantwoordelijkheid en een verplichting. Ze moeten conservatief zijn en institutionele apparaten gebruiken.

- Jung Byung-Kuk, lid van de Democratische Partij

Bronnen

  • Finance Magnates
  • Afbeelding: Blokt