Nee
Ja
            

Grootste Zwitserse webwinkel Digitec Galaxus gaat crypto’s accepteren

De Zwitserse online webwinkel Digitec Galaxus heeft aangekondigd dat het vanaf nu crypto’s bij betalingen accepteert, volgens een persbericht van 19 Maart.

De Zwitserse online webwinkel Digitec Galaxus heeft aangekondigd dat het vanaf nu crypto’s bij betalingen accepteert, volgens een persbericht van 19 Maart.

Heel wat currencies

De webshop accepteert Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin SV(BSV), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Binance Coin (BNB), Litecoin (LTC), Tron (TRX), NEO (NEO) en OmiseGO (OMG) voor betalingen van boven de 175 euro.

De nieuwe betalingsmethode is samen met de transactieverwerker Datatrans en Deense crypto betaling startup Coinify ontwikkelt. Het systeem zet de exchange rate voor 15 minuten vast om zo een betaling met een fee van 1,5 procent te voldoen.

Nieuwe ontwikkelingen

Als deel van de stap richting crypto’s heeft Galaxus ook een crypto wallet categorie aan haar webwinkel toegevoegd, samen met een handleiding met uitleg over wallets.

Het hoofd van innovatie van Galaxus zei in een blog post op de website dat hij er niet van overtuigd is dat blockchain op dit moment beter is dan traditionele database systemen. Hierna zei hij “Misschien heb ik nog niet genoeg tijd geïnvesteerd om het blockchain ecosysteem compleet te begrijpen”.

Volgens het ecommerce data platform ecommerceDB heeft Galaxus ongeveer voor 230 miljoen aan producten verkocht en staat op de 341e  plek van grootste webshops ter wereld. Galaxus verkoopt ongeveer 2,7 miljoen producten, van bloembollen tot mining hardware. Ter vergelijking, bol.com heeft ongeveer 16 miljoen producten in zijn assortiment.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: Disruptblock